Utrujenost, napihnjenost? Čas je za razstrupljanje!

December je mesec veselja, radosti, druženja, praznovanja in posledično tudi dobre in pogosto nezdrave hrane in pijače, kar na našem telesu pusti posledice. Mnogi so tako januarja mnogo bolj utrujeni, napihnjeni, napeti in na splošno nezadovoljni s svojim telesom in počutjem. Vse to so znaki, da so decembrske pregrehe porušile naš naravni pH, v telesu začnejo prevladovati kisline, ki ustvarjajo odlično okolje za razmnoževanje povzročiteljev različnih bolezni in odvečnih kilogramov. Strokovnjaki zato v začetku leta priporočajo kratko razstrupljevalno kuro, ki naj vsebuje veliko sadja, kot je kivi, slive, fige, marelice, hruške, jabolka, pa stročnice, žita in nekatero zelenjavo, na primer zelje.

Ne pozabite na gibanje

Poskusite se enkrat dnevno odpraviti na vsaj polurno hitro hojo na svežem zraku. S tem se boste rešili napihnjenosti in pospešili metabolizem, pospešili pa boste tudi prekrvavitev, zaradi česar bo koža videti bolj sijoča in zdrava.

Tekočina, tekočina, tekočina!

Poleg tega pa je potrebno telesu zagotoviti velike količine tekočine, ki bodo iz telesa odstranile odvečne snovi. Če imaš tako kot jaz problem in čez dan enostavno pozabiš piti, ti svetujem, da si omisliš eno izmed mnogih aplikacij, ki te opominja, da je čas za novi kozarec tekočine (jaz recimo uporabljam Water drink reminder). Skratka, potrudi se dnevno spiti vsaj 2-3l vode ali nesladkanega čaja. Posebej za namene razstrupljanja so pri Dr. Kottasu ustvarili detox čaj, ki vsebuje zelišča za naravno čiščenje telesa (kurkuma pospešuje potenje, črni poper, pomaga pri izločanju toksinov in pri ohranjanju zdrave telesne teže, pegasti badelj pa čisti jetra in posledično celo telo).  

Detox prebavni mix

Poleg tega pa ti toplo, toplo priporočam še uživanje našega BIO Detox prebavnega mix-a. Gre za mešanico semen pegastega badlja, indijskega trpotca, lanenih semen in triplata. Indijski trpotec znižuje holesterol in raven lipidov v krvi, zmanjšuje občutek lakote in čisti naše črevesje. Pegasti badelj je definitivno najbolj znana rastlina na področju čiščenja jeter. Triplat pomaga uravnotežiti presnovo maščob, laneno seme pa pripomore k zmanjšanju apetita. Pozitivni učinki detox kure se bodo začeli kazati po 3-4 tednih redne uporabe.

Če se odločiš za nakup čaja in Detox prebavnega mix-a, pa ti podarimo še GRATIS 30g pakiranje Kurkume, ki je prav tako znana po tem, da čisti jetra in deluje kot antioksidant ter preprečuje kopičenje maščob.

2 thoughts on “PO PRAZNIKIH JE ČAS ZA DETOX!

    1. alja pravi:

      Hvalaa, sem zelo vesela, da vam je všeč! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja