Hvala za zaupanje in nakup v spletni trgovini www.flora-trgovina.si!

Reklamacije in vračilo naročenih izdelkov

Kupec ima po ZVPot-1 vedno (razen v primeru izjem iz 135. člena ZVPot-1) pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku na kontaktne naslove sporoči, da odstopa od pogodbe, brez da bi moral navesti razlog za svojo odločitev. Tudi vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje kot odstop od nakupa. V primeru poškodovanja blaga pa v skladu s 142. členom ZVPot-1 odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanje blaga.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni po oddanem sporočilu o odstopu od pogodbe (nakupa). Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

OPOMBA: V kolikor potrošnik odda naročilo (in izbere plačilo s kreditno kartico, paypalom oz predračunom, ki ga tudi poravna) nato pa se še pred trenutkom, ko je izdelek od nas odposlan, premisli, in želi storno naročila, je potrošnik upravičen do vračila kupnine (kateri pa se odšteje 5€). Znesek 5€ vključuje administrativne stroške in provizije, ki nastanejo zaradi vračila denarja.

Vračilo plačil bo izvedeno nemudoma oziroma najkasneje v roku 8 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Potrošnik oziroma kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in podjetju Flora d.o.o. omogočiti, da stvar pregleda.

Potrošnik ali kupec, ki je ponudnika pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da odpravi napako na izdelku, ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek. 

Podjetje Flora d.o.o. ne odgovarja za morebitne neopazne napake v vsebnosti originalno zaprtega proizvoda.

REKLAMACIJSKI OBRAZEC (PDF).


Več o pogojih poslovanja in politiki vračila blaga si preberite v splošnih pogojih poslovanja.

OSNOVNI PODATKI
Flora d.o.o.
Trg 1
3252 Rogatec
SI-Slovenia
ID: SI43580742

Smo davčni zavezanec

Osnovni kapital: 12.519,00 €
Številka vložka: 10288700
Temeljno sodišče v Celju

Telefon: 03/819-22-33