Pogoji poslovanja spletne trgovine Flora-zelišča Rogatec so sestavljeni na podlagi Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot), priporočil gospodarske zbornice Slovenije, splošnih kodeksov elektronskega poslovanja in Zakona o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

Pogoji poslovanja določajo pogoje uporabe spletne trgovine Flora-zelišča Rogatec (v nadaljevanju spletna trgovina), ki jo upravlja Flora d.o.o., Trg 1, 3252 Rogatec  (v nadaljevanju “ponudnik”).

Spletna trgovina omogoča nakup čajev, zdravil brez recepta, prehranskih dopolnil in prehrane, medicinskih pripomočkov, kozmetičnih in drugih izdelkov.

Ponudnik se zavezuje, da bodo kupcu vselej dostopne naslednje informacije:

 • identiteta podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo komunikacijo s ponudnikom,
 • bistvene značilnosti blaga, 
 • pogoji, stroški in možni načini dostave blaga,
 • jasno in nedvoumno določene cene 
 • možni načini plačila, 
 • časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od pogodbe
 • postopek pritožbe

V trgovini www.flora-trgovina.si se izdelke kupuje izključno preko spleta (interneta).

Oddana naročila se smatrajo kot dokončna. V primeru napačnega naročila ali preklica lahko kupec popravi/prekliče svoje naročilo, dokler ne dobi e-poštnega sporočila “potrditev naročila”. Ko kupec prejme e-poštno sporočilo “potrditev naročila”, preklic ni več mogoč. Podjetje Flora d.o.o. si v primeru, ko ugotovi, da pod navedenimi pogoji ne more izvesti naročila, pridržuje pravico do zavrnitve naročila. Do zavrnitve naročila s strani podjetja Flora d.o.o. lahko pride pred prejemom obvestila “potrditev naročila”.

DOBAVA

Naročeni izdelki ostanejo v lasti prodajalca vse do poravnave celotne kupnine s strani kupca. Kupnino za naročene izdelke poravnate glede na izbrano plačilno metodo. Glede na izbrani način prevzema lahko blago dvignete na sedežu naše trgovine oziroma vam ga dostavimo z dostavno službo.

Dobavni rok za izdelke, ki so na zalogi, je 1-3 delovnih dni. Za izdelke, ki niso na zalogi, je naveden ustrezen dobavni rok. Pri vsakem podrobnem opisu izdelka je naveden tudi rok dobave. Dobavni rok začne teči z izdajo e-poštnega sporočila z naslovom “potrditev naročila”. V kolikor je sporočilo izdano do 12. ure, začne dobavni rok veljati z istim dnem, v nasprotnem primeru z naslednjim delovnim dnem.

SLIKE IN BESEDILO

Podjetje Flora d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ustrezni slikovni material, opise in navodila izdelkov. Kljub temu so fotografije izdelkov v spletni trgovini zgolj simbolične, dostopni tekstovni materiali pa informativne narave in posredovani s strani proizvajalca. Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila, priložena izdelku.

CENE

Cena v spletni trgovini www.flora-trgovina.si je enaka tako za registrirane člane kot tudi za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.  Cene veljajo v primeru plačila z objavljenimi možnimi oblikami plačila. 

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

 • plačnik (podatki v profilu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne kartice,
 • po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oziroma končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku potrditve naročila s strani ponudnika oziroma v trenutku, ko kupec prejme elektronsko sporočilo “Potrditev naročila”.


VAROVANJE PODATKOV

Katerih koli podatkov povezanih s plačevanjem preko spleta ne hranimo. Vaše osebne podatke (ime in priimek, naslov, kraj, telefonska številka, e-naslov), ki jih boste posredovali pri registraciji in naročanju blaga, bomo skrbno varovali poslovnega sodelovanja oz. potencialnega poslovnega sodelovanja. Uporabljeni bodo samo za namen vašega nakupa (kontrola naročila, dostava blaga) in pošiljanje e-novic, s čimer se izrecno strinjate. Od e-novic se lahko kadar koli odjavite s klikom na ”Unsubscribe”, ki se nahaja na dvu vsakih naših e-novic. Podatke, ki ste nam jih posredovali, lahko ušporabimo tudi za izboljšanje naši oglaševalskih in trženjskih akcij. Vaših podatkov v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam, razen, če to predvideva zakon. Za varovanje osebnih podatkov pa je odgovoren tudi uporabni sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

     Informacija o hrambi vaši podatkov ter zahteva za izbris podatkov

     Kadar koli nam lahko pošljete zahtevo za izbris vaših osebnih podatkov. Pošljite nam jo na e-mail: info@flora-zelisca.si ali po pošti: Flora d.o.o., Trg 1, 3252 Rogatec. Vaše osebne podatke bomo izbrisali v roku 31 dni. Pravtako nam lahko na enega izmed prej omenjenih načinov sporočite, če želite vedeti, katere vaše osebne podatke hranimo.

     Povezave do drugih spletnih strani

   Na naši spletni strani se lahko pojavijo povezave do drugih spletnih mest, za katere ne velja ta izjava o varovanju osebnih podatkov. V primeru, da zapustite našo stran, preberite izjavo o varovanju osebnih podatkov strani obiskane strani. 

    Uporaba piškotkov
Piškotke uporabljamo na različnih spletnih straneh, da povečamo privlačnost naše spletne strani in omogočimo uporabo posebnih funkcij. Piškotki so preproste tekstovne datoteke, ki so shranjene na vašem računalniku. Pomagajo pri identifikaciji uporabnikovega obnašanja pri deskanju ter tako dovoljujejo delom spletne strani, da prilagajajo določene informacije uporabnikovim interesom. Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, bo izbrisanih iz vašega trdega diska po končani seji. Drugi piškotki ostanejo na trdem disku in nam dovoljujejo identifikacijo vašega računalnika pri vašem naslednjem obisku (na primer trajni piškotki). Ti piškotki shranijo informacije, tako da vam ni potrebno vsakič znova vnašati podatke v obrazce. 

     Uporaba orodja Google Analytics
Spletna stran uporablja orodje Google Analytics – storitev za analizo spletnih strani, ki jo omogoča Google Inc. (»Google«). Orodje Google analytics uporablja t. i. »piškotke« v obliki tekstovnih datotek, ki jih shrani na vaš računalnik ter tako omogoči analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije o vaši uporabi spletne strani (vključno z vašim IP naslovom) nato pošlje in shrani na enega izmed Googlovih strežnikov v ZDA. Google bo te informacije uporabil za analizo vaše uporabe spletne strani ter ustvarjal poročila o spletnem prometu za oglaševalce in druge storitve, ki se nanašajo na uporabo spletnih strani in interneta. Google lahko pod določenimi pogoji te informacije posreduje tretji osebi, v kolikor je to zakonsko določeno ali potrebno, da lahko tretje osebe obdelujejo te informacije v imenu Googla.

Google ne bo pod nobenim pogojem povezal vašega IP naslova z drugimi pridobljenimi informacijami. Namestitev piškotkov lahko preprečite s spremembo nastavitev vašega brskalnika, vendar vas opozarjamo, da v tem primeru ne boste mogli uporabljati vseh funkcij na spletni strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate z obdelavo vaših podatkov s strani Googla na zgoraj navedene načine.

Prihodnjo uporab in shranjevanje podatkov preko orodja Google Analytics lahko kadarkoli prekličete tako, da prenesete dodatek za deaktivacijo orodja Google Analytics ter ga namestite v vaš brskalnik. Dodatek za deaktivacijo najdete tukaj: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de
 

FARMACEVTSKA ETIKA

Spletna trgovina www.flora-trgovina.si vam preko kontaktnih podatkov zagotavlja dostop do farmacevtov. Vkolikor bi prišlo do kontraindikacij med naročenimi izdelki si osebje, ki skrbi za izdajo pridržuje pravico do spremembe naročila oziroma opozorila kupca o teh kontraindikacijah. S tem si ponudnik v vsakem trenutku prizadeva delovati v dobro uporabnika.

DRUGI STROŠKI

Drugih stroškov z vidika naročila, dostave in posredovanja pri odkupnini ne zaračunavamo.

POGODBA

Sklenjena pogodba med podjetjem in stranko bo shranjena v arhivu podjetja. Na pisno zahtevo stranke mu le-to pošljemo po pošti. Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

ODGOVORNOST

Podatki, navedeni na spletni trgovini www.flora-trgovina.si so uporabni zgolj kot vir splošnih informacij in nikakor niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta. Podjetje Flora d.o.o. tako ni odgovorno za posledice uporabe zdravil in ostalih izdelkov, kupljenih preko spletne trgovine www.flora-trgovina.si, ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo teh zdravil in ostalih izdelkov. 

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudba spletne trgovine www.flora-trgovina.si se spreminnja in ažurira hitro in pogosto, zato se lahko v izrednih primerih zgodi možnost napačnega podatka o ceni ali dobavljivosti. V teh redkih primerih ali v primerih, ko se cena oz. status dobavljivosti pri dobavitelju spremeni med samo obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možnost rešitve situacije.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

JAMSTVO ZA SKLADNOST BLAGA

Kot potrošnik imate pravico, da ob upoštevanju določil ZVPot-1 v primeru sklenitve pogodbe o dobavi blaga uveljavljate svoje pravice iz naslova neskladnosti blaga.

Podjetje vam mora dobaviti blago, ki izpolnjuje zahteve za subjektivno in objektivno skladnost blaga, kot je v primeru pogodbe o dobavi blaga, opredeljeno v ZVPot-1, ko je to primerno.

Svoje pravice iz naslova neskladnosti blaga lahko uveljavljate, če nas o neskladnosti obvestite v roku dveh mesecev od dneva, ko ste neskladnost odkrili. V obvestilu, ki ga pošljete na naš elektronski naslov info@flora-zelisca.si, natančno opišite neskladnost. Sporočiti nam morate tudi številko računa ali številko naročila. Omogočiti nam morate, da blago, za katero uveljavljate zahtevek iz naslova neskladnosti, pregledamo. Če neskladnosti blaga ne priznamo, vam bomo v roku 8 dni podali pisni odgovor.

Ne odgovarjamo za neskladnost blaga, ki se pokaže po dveh letih od datuma prejema blaga.

Pravice do vzpostavitve skladnosti, ki izhajajo iz ZVPot-1, prenehajo v dveh letih od dneva, ko ste nas obvestili o neskladnosti blaga.

V primeru, da ste nas o neskladnosti blaga obvestili in vašega zahtevka nismo zavrnili, ste pod pogoji, ki jih določa ZVPot-1 in v sledečem vrstnem redu, upravičeni da:

– zahtevate brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga,
– zahtevate znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopite od prodajne pogodbe in zahtevate vračilo plačanega zneska.
Pogoje in rok za vzpostavitev skladnosti podrobneje določa ZVPot-1, ki med drugim določa, da lahko kupec:

 • od prodajalca zahteva, da v razumnem roku, ki ni daljši od 30 dni, brezplačno vzpostavi skladnost blaga. Rok lahko prodajalec podaljša za največ 15 dni, in sicer glede na naravo, kompleksnost blaga, resnost neskladnosti itd. O podaljšanju roka mora prodajalec obvestiti kupca pred potekom 30-dnevnega roka;
 • izbere med popravilom ali zamenjavo blaga z novim, razen če je izpolnitev nemogoča ali ob upoštevanju vseh okoliščin predstavlja nesorazmerne stroške v primerjavi z drugim zahtevkom.
  Ne glede na vse zapisano lahko odstopite od pogodbe in takoj zahtevate vračilo plačanega zneska, če se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od datuma dobave blaga.

Uveljavljanje pravice iz naslova neskladnosti blaga natančneje urejajo določila ZVPot-1.

REŠEVANJE SPOROV

Podjetje Flora d.o.o. deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte. 

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@flora-zelisca.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Kontaktna oseba iz podjetja Flora d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Zavedamo se, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

V skladu z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga lahko potrošnik sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS).

Podjetje Flora d.o.o. kot ponudnik, ki se ukvarja s prodajo preko spleta na območju RS, objavlja na svoji spletni strani povezavo do platforme Evropske komisije za spletno reševanje potrošniških sporov (platforma SRPS). Platofrma je dosegljiva na povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS), Uredbe EU št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 21. maja 2013 o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES. 

ZLORABA SISTEMA

Poskus kakršne koli zlorabe sistema v spletni trgovini bomo v največji meri in z vsemi zakonitimi sredstvi preganjali.

ROK VELJAVNOSTI PONUDBE IN CEN

Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica.

OSTALE INFORMACIJE

Kako kupovati: podrobnosti >>
Plačilne metode: podrobnosti >>
Dostava/prevzem: podrobnosti >>

OSNOVNI PODATKI

Flora d.o.o.
Trg 1
3252 Rogatec
SI-Slovenia
ID: SI43580742

Smo davčni zavezanec

Osnovni kapital: 12.519,00 €
Številka vložka: 10288700
Temeljno sodišče v Celju

Telefon: 03/819-22-33

Z oddajo naročila v spletni trgovini www.flora-trgovina.com se kupec strinja s splošnimi pogoji poslovanja.

Želimo vam čim več užitkov pri nakupovanju v spletni trgovini www.flora-trgovina.si!