Jutranja slabost je po navadi prvi znak nosečnosti. Novica, ki razveseli. A ta vzhičenost kaj kmalu mine, ko se začnejo mnoge ženske pogosteje sklanjati nad straniščno školjko.

Zakaj jutranja slabost?

Jutranja slabost po navadi traja od 6 do 12. tedna nosečnosti. Mnogi zdravniki se sicer najbolj ne strinjajo z izrazom ”jutranja slabost”.  Med 70 do 85 odstotkov žensk namreč občuti slabost, bruhanje, ki lahko traja od 2 do 6 ur na dan, pogosto tudi popoldan, zvečer in ne le zjutraj. Vzroki, zakaj se jutranja slabost pojavi, niso čisto pojasnjeni. Se pa zdravniki strinjajo, da je slabost posledica povišane ravni estrogena v telesu, dehidracije ali pa znižane ravni sladkorja v krvi.

Pomagajte si na naraven način!

BIO čaj za nosečnice

BIO čaj za nosečnice – Kottas Gre za odlično čajno mešanico sedmih zelišč najvišje, lekarniške kvalitete, hkrati pa so zelišča tudi ekološko pridelana. Čajna mešanica je namenjena nosečnicam vseh 9 mesecev nosečnosti, saj pomaga pri normalnemu delovanju želodca ob začetku nosečnosti. BIO čaj za nosečnice pomaga tudi, da prebavila delujejo normalno, se izboljša splošno počutje, hkrati pa tudi pomaga pri nastajanju mleka. Čaj pijemo večkrat dnevno po požirkih.

Ingver (lekarniške kvaliteteBIO pridelan ter v filter vrečkah lekarniške kvalitete in BIO pridelan). Verjetno najbolj znana korenina h kateri se zatečemo, ko imamo težave z želodcem. Ste vedeli, da ima posušena korenina ingverja precej večjo moč kot sveža?

Kamilica
Poprova meta
Melisa

Kamilicamelisa in poprova meta
Če niste ravno pristaš ingverja, si lahko pripravite kamilični čaj, melisin ali metin čaj. Za te rastline je namreč tudi znano, da pomagajo pri slabosti. Pri nas najdete vse te rastline tudi v najvišji, lekarniški kvaliteti.

Semena komarčka
Najbolje je, da imate nekaj semen komarčka kar zraven postelje in ko občutite slabost, jih nekaj zgrizite.

Limona

Nekaterim pri slabosti pomaga že vonj sveže odrezane limone. Lahko pa stisnete par kapljic limoninega soka v vodo in jo spijete. Zelo pomembno je namreč, da čez dan dosti pijete.

Vas bega izraz ”lekarniška kvaliteta”? Preberite naš prejšnji članek na to temo >>KLIK

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja