Zeliščni čaji so že od nekdaj izredno priljubljeni med ljudmi, a mnogi izmed nas o zeliščih vedo bore malo. V podjetju Flora d.o.o., s sedežem v Rogatcu, ki se več kot 25  let ukvarjamo z zelišči, v prvi vrsti prisegamo na kvaliteto. Prav v teh dneh se naši zbirki zelišč farmakopejske kvalitete pridružujejo še zeliščni čaji, ki se lahko „pohvalijo“ s certifikatom BIO. Se sprašujete kakšna je sploh razlika?

Flora čaji

Zavedati se moramo, da se zeliščni čaji, ki jih danes najdemo na policah trgovin, med sabo močno razlikujejo po kvaliteti in posledično tudi po ceni. Tako kot pri avtomobilih, oblačilih, tehničnih izdelkih poznamo tudi različne znamke. V večini supermarketov tako najdemo čaje, s katerimi ni prav nič narobe, a v kolikor je njihova cena res nizka, to enostavno pomeni, da vsebujejo zelo malo kvalitetnih zelišč in v končni fazi nimajo nobenih omembe vrednih zdravilnih učinkov. V podjetju Flora d.o.o. se držimo načela, da je kvaliteta vedno na prvem mestu. Zato so prav vsa naša zelišča, v nasprotju s tistimi iz supermarketov, farmakopejske kvalitete, kar enostavno pomeni, da so najboljše kvalitete. Farmakopeja je knjiga, ki vsebuje zbir farmacevtskih predpisov o izdelavi, kakovosti, istovetnosti, preskušanju, shranjevanju, izdaji in označevanju zdravil oziroma farmacevtskih substanc, ki se uporabljajo pri pripravi končnega farmacevtskega izdelka. Vsaka serija zelišč je skrbno  narezana, razkužena, laboratorijsko pregledana, in vsebuje le najboljše dele rastlin, ki ustrezajo predpisom farmakopeje in ne vsebujejo pesticidov ali težkih kovin. Z nakupom čaja farmakopejske kvalitete torej nikakor ne boste brcnili v temo, pač pa boste kupili zeliščni čaj najvišje kvalitete, ki vsebuje zadostne vrednosti zdravilnih učinkovin in vsekakor služi svojemu namenu.

Pri BIO zeliščih pa je skrbno nadzorovano pridelovanje zelišča, od področja rasti, obdelovanja, gnojenja z naravnimi gnojili, ustreznega kolobarjenja itd. Se pa dogaja, da BIO zelišča vedno ne dosegajo vrednosti zdravilnih učinkovin ali eteričnih olj, ki jih predpisuje farmakopeja.

Poleg čajev lastne blagovne znamke zastopamo tudi prodajo zelišč in čajnih mešanic v filter vrečkah podjetja Kottas Pharma iz Avstrije, katerih posebnost so prav tako visoko kvalitetna zelišča, ki ustrezajo predpisom farmakopeje, hkrati pa so se ponašajo tudi s certifikatom BIO.

Kottas čaji bio

Široka paleta čajev blagovne znamke Flora je na voljo v skoraj vseh bolje založenih zeliščnih trgovinah po Sloveniji (med drugim v vseh prodajalnah Sanolabor).

V kolikor vam ni vseeno kakšen čaj pijete, so zeliščni čaji podjetja Flora nedvomno prava izbira!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja