Pu Erh rdeči čaj 100g
Znameniti kitajski zeleni čaj, ki zaradi postopka fermentacije postane kostanjevo rjave barve.
Pakiranje: 100g
To je skrajna posebnost med čaji. Je zeleni čaj, ki je bolj črn od katerega koli črnega čaja. Starejši ko je, boljši je in višjo ceno ima. Lahko domnevamo, da je podoben pračaju, ki so ga na Kitajskem pili pred tisočletjem ali dvema. To je zeleni čaj, ki ga dodatno dobesedno fermentirajo, tako da ga navlažijo, cepijo s kulturami mikroorganizmov ter dajo v topel prostor z visoko zračno vlago. Medtem se čaj povsem spremeni, svoje dodajo še mikroorganizmi, tako da z njihovo pomočjo nastane eden najskrivnostnejših, vendar tudi najbolj slovečih kitajskih krepčilnih napojev. Je temne kostanjevo rjave do črne barve, blagega okusa z nenavadno »zemljasto« aromo.
Navodilo za pripravo čaja:
Pu Erh je v primerjavi z drugimi čaji povsem nezahteven. Malo manj kot žličko čaja prelijemo s skodelico vrele vode, pustimo vsaj tri ali še raje pet minut in precedimo. Lističe lahko prelijemo še enkrat in pustimo vsaj pet minut. Pijemo brez kakršnih koli dodatkov.