Čaj z vrta Dirial je assamska klasika za budna jutra in krepko poživitev ob vsakem času.
Danes v Indiji pridelajo največ čaja na svetu, največje sklenjeno območje, kjer gojijo čajevce, pa je pokrajina Assam na severozahodu Indije, ki se razteza na obeh bregovih reke Brahmaputre. Zaradi ugodnega podnebja liste čajevca tam obirajo od aprila do septembra. Assamski čaji so močnejši od večine drugih črnih čajev. Iz njih pripravljen napitek je zelo dišeč in aromatičen, temen in močnega okusa. S kančkom mleka je to klasični jutranji čaj. Največ ga spijejo v deželah na severu Evrope, kjer si s tem krepkim čajem razsvetljujejo temna jutra in dolge sive dni.
Čaj z vrta Dirial je assamska klasika za budna jutra in krepko poživitev ob vsakem času.
Navodilo za pripravo čaja:
Na skodelico vode odmerimo zvrhano žličko črnega čaja. Prelijemo ga z vročo vodo, vendar šele zatem, ko voda v posodi zavre in jo odstavimo, da se dvigajoči mehurčki poležejo. Čaj pustimo v vodi tri do pet minut, natančna količina pa je odvisna od količine čaja in velikosti skodelice. Če smo za žličko odmerili manj vode (1,5 dl), pustimo čaj v njej manj časa, če smo odmerili več vode (2 ali 2,5 dl), pa več časa.