Prikaz vseh 7 rezultatov

Assam Dirial TGFOP 1 črni čaj Cha, 100g

4,00 
Čaj z vrta Dirial je assamska klasika za budna jutra in krepko poživitev ob vsakem času. Danes v Indiji pridelajo največ čaja na svetu, največje sklenjeno območje, kjer gojijo čajevce, pa je pokrajina Assam na severozahodu Indije, ki se razteza na obeh bregovih reke Brahmaputre. Zaradi ugodnega podnebja liste čajevca tam obirajo od aprila do septembra. Assamski čaji so močnejši od večine drugih črnih čajev. Iz njih pripravljen napitek je zelo dišeč in aromatičen, temen in močnega okusa. S kančkom mleka je to klasični jutranji čaj. Največ ga spijejo v deželah na severu Evrope, kjer si s tem krepkim čajem razsvetljujejo temna jutra in dolge sive dni. Čaj z vrta Dirial je assamska klasika za budna jutra in krepko poživitev ob vsakem času. Navodilo za pripravo čaja:  Na skodelico vode odmerimo zvrhano žličko črnega čaja. Prelijemo ga z vročo vodo, vendar šele zatem, ko voda v posodi zavre in jo odstavimo, da se dvigajoči mehurčki poležejo. Čaj pustimo v vodi tri do pet minut, natančna količina pa je odvisna od količine čaja in velikosti skodelice. Če smo za žličko odmerili manj vode (1,5 dl), pustimo čaj v njej manj časa, če smo odmerili več vode (2 ali 2,5 dl), pa več časa.
Beri dalje

Darjeeling TGFOP črni čaj Cha, 100g

4,80 
Darjeeling TGFOP črni čaj 100g, Cha Indijska mešanica močneje obarvanih lističev iz različnih vrtov, ki da temnejši in močnejši napitek, primeren tako za jutranjo skodelico kot za pitje ob drugem času. Pakiranje: 100g Indijska mešanica močneje obarvanih lističev iz različnih vrtov, ki da temnejši in močnejši napitek, primeren tako za jutranjo skodelico kot za pitje ob drugem času. Navodilo za pripravo čaja:  Na skodelico vode odmerimo zvrhano žličko črnega čaja. Prelijemo ga z vročo vodo, vendar šele zatem, ko voda v posodi zavre in jo odstavimo, da se dvigajoči mehurčki poležejo. Čaj pustimo v vodi tri do pet minut, natančna količina pa je odvisna od količine čaja in velikosti skodelice. Če smo za žličko odmerili manj vode (1,5 dl), pustimo čaj v njej manj časa, če smo odmerili več vode (2 ali 2,5 dl), pa več časa.
Dodaj v košarico

Earl Grey črni čaj Cha, 100g

4,00 
Earl Grey črni čaj 100g, Cha Črni čaj z aromo bergamotke. Pakiranje: 100g Z aromo bergamotke (vrsta citrusa, ki ima v lupini izjemno dišeče eterično olje) aromatiziran čaj je klasika in prvo ime v svetu aromatiziranih čajev. Receptura zanj izvira s konca 18. stoletja, v Evropo pa ga je naravnost iz Kitajske prinesel Charles II. Earl Grey. Navodilo za pripravo čaja:  Za skodelico vode odmerimo zvrhano žličko črnega čaja. Prelijemo ga z vročo vodo, vendar šele zatem, ko voda v posodi zavre in jo odstavimo, da se dvigajoči mehurčki poležejo. Čaj pustimo v vodi tri do pet minut, natančna količina pa je odvisna od količine čaja in velikosti skodelice. Če smo za žličko odmerili manj vode (1,5 dl), pustimo čaj v njej manj časa, če smo odmerili več vode (2 ali 2,5 dl), pa več časa.
Dodaj v košarico

Irish Morning črni čaj Cha, 100g

3,60 
Irish Morning črni čaj 100g - Cha Dodani cvetovi žafranike, jagodni listi, kokos ter aromi smetane in ruma zagotavljajo doživetje irskega temperamenta. Pakiranje: 100g Dodani cvetovi žafranike, jagodni listi, kokos ter aromi smetane in ruma zagotavljajo doživetje irskega temperamenta. Navodilo za pripravo čaja: Na skodelico vode odmerimo zvrhano žličko črnega čaja. Prelijemo ga z vročo vodo, vendar šele zatem, ko voda v posodi zavre in jo odstavimo, da se dvigajoči mehurčki poležejo. Čaj pustimo v vodi tri do pet minut, natančna količina pa je odvisna od količine čaja in velikosti skodelice. Če smo za žličko odmerili manj vode (1,5 dl), pustimo čaj v njej manj časa, če smo odmerili več vode (2 ali 2,5 dl), pa več časa.
Dodaj v košarico

Kokos črni čaj Cha, 100g

3,80 
Kokos črni čaj 100g - Cha Črni čaj z aromo kokosa je eksotičnega okusa in se odlično zaokroži s kančkom mleka. Pakiranje: 100g Črni čaj z aromo kokosa je eksotičnega okusa in se odlično zaokroži s kančkom mleka. Navodilo za pripravo čaja:  Na skodelico vode odmerimo zvrhano žličko črnega čaja. Prelijemo ga z vročo vodo, vendar šele zatem, ko voda v posodi zavre in jo odstavimo, da se dvigajoči mehurčki poležejo. Čaj pustimo v vodi tri do pet minut, natančna količina pa je odvisna od količine čaja in velikosti skodelice. Če smo za žličko odmerili manj vode (1,5 dl), pustimo čaj v njej manj časa, če smo odmerili več vode (2 ali 2,5 dl), pa več časa. Dlje ko se čajni lističi namakajo v vodi, več polifenolov se izloči in trpkejši je čaj. Večina kofeina se izloči v prvih treh minutah.
Dodaj v košarico

Vanilija črni čaj Cha, 100g

4,00 
Kitajskemu črnemu čaju je dodana aroma vanilije, ki bo odišavila cel prostor, medtem ko bo nežen smetanast okus razvajal vaše brbončice. Pakiranje: 100g Navodilo za pripravo čaja:  Na skodelico vode odmerimo zvrhano žličko črnega čaja. Prelijemo ga z vročo vodo, vendar šele zatem, ko voda v posodi zavre in jo odstavimo, da se dvigajoči mehurčki poležejo. Čaj pustimo v vodi tri do pet minut, natančna količina pa je odvisna od količine čaja in velikosti skodelice. Če smo za žličko odmerili manj vode (1,5 dl), pustimo čaj v njej manj časa, če smo odmerili več vode (2 ali 2,5 dl), pa več časa.
Dodaj v košarico

Yunnan črni čaj Cha, 100g

3,80 
Yunnan črni čaj 100g - Cha Črni kitajski čaj prijetnega, mehkega okusa in nekoliko čokoladne arome. Pakiranje: 100g Provinca Yunnan na Kitajskem je samo srce čajnega sveta, zibelka čaja. Čajevec izvira prav z območja današnjega Yunanna, ki leži vzhodno od Himalaje, severnega dela Mjanmara in indijskega Assama. Zanimivo je, da so v Yunnanu začeli izdelovati danes tako cenjeni črni čaj šele pred dobrega pol stoletja; pred tem sta bila v ospredju zeleni čaj in predvsem puerh. Črni yunnan vsebuje nemalo dlakavih vršičkov, z njim pripravljen napitek je zlato rdečkast, okus prijetno mehak, ne pretrpek in nekoliko čokoladne arome. Je krepak čaj, ki se še posebno prileže zjutraj ob zajtrku ali po njem. Odličen je tudi z mlekom. Navodilo za pripravo čaja:  Na skodelico vode odmerimo zvrhano žličko črnega čaja. Prelijemo ga z vročo vodo, vendar šele zatem, ko voda v posodi zavre in jo odstavimo, da se dvigajoči mehurčki poležejo. Čaj pustimo v vodi tri do pet minut, natančna količina pa je odvisna od količine čaja in velikosti skodelice. Če smo za žličko odmerili manj vode (1,5 dl), pustimo čaj v njej manj časa, če smo odmerili več vode (2 ali 2,5 dl), pa več časa. Dlje ko se čajni lističi namakajo v vodi, več polifenolov se izloči in trpkejši je čaj. Večina kofeina se izloči v prvih treh minutah.
Dodaj v košarico