Poletje je čas, ko si bolj pogosto obujemo sandale ali natikače, ki tako razkrivajo precejšni del naših nog. Zaradi razlogov kot so povečana obremenitev stopal, neprimerna obutev ali splošna nagnjenost k suhi koži, ima skoraj vsak izmed nas vsaj nekajkrat letno težave s trdo kožo na stopalih. Podplati so namreč med bolj izpostavljenimi predeli telesa, pa jim kljub temu večinoma ne posvečamo dovolj pozornosti. 

V nadaljevanju vam bomo zaupali recept za piling, ki si ga lahko povsem enostavno naredite doma, le-ta pa bo vaša stopala naredil mehkejša in tudi lepša.

Potrebujemo:

– dve skodelici in pol sladkorja

– pol skodelice olivnega olja

– osem čajnih žličk mleka

– štiri jedilne žlice medu

– štiri kapljice eteričnega olja limone

Postopek:

Najprej zmešajmo olivno olje in sladkor, nato jima dodamo mleko in ponovno premešamo. Na koncu dodamo še med in eterično olje ter še enkrat dobro premešamo vse sestavine. Ker bo piling za stopala precej tekoč in masten, je najbolje, da ga uporabimo v kadi ali nad lavorjem.

Piling s krožnimi gibi vmasiramo v stopala, tudi med nožne prste, in še posebej pazljivo na petah. Po končani masaži piling za stopala speremo s toplo vodo in milom, stopala namažemo z vlažilno kremo in nato še za nekaj ur (najbolje kar preko noči) obujemo bombažne nogavice.

Piling za stopala lahko pripravimo tudi v večjih količinah, saj ga lahko v hladilniku hranimo kar nekaj tednov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja