Ste eden izmed tistih ljudi, ki si morate skoraj vsakodnevno umivati lase, saj so le-ti v nasprotnem primeru popolnoma mastni? Mastni lasje sicer res niso problem življenjskega pomena, a nas lahko kaj hitro spravijo v zadrego. Sicer poznamo ogromno različnih šamponov, ki obljubljajo, da se nam lasje ne bodo več mastili, a pogosto se zgodi, da te obljube ne držijo povsem.

Predlagamo vam, da si začnete lase še dodatno spirati z rožmarinovim čajem ali z limonado. 

Limonada

Tekočino za izpiranje las si pripravite iz soka dveh limon in litra vode. Po umivanju z vašim običajnim šamponom si lase sperite še s sveže pripravljeno limonado, nato počakajte 5 minut, da bo limonin sok iz vašega lasišča odstranil odvečna olja, si lase sperite še z vodo in jih osušite.

Rožmarinov čaj

rožmarin čaj

Namesto z vodo si lase začnite umivati z močnim rožmarinovim čajem. Pripravimo ga tako, da 1 zvrhano čajno žličko listov prelijemo z 250 ml hladne vode in počasi zavremo, takoj odstavimo in precedimo.  Močan rožmarinov čaj ima čudovit vonj, poleg tega vsebuje eterična olja, ki pripomorejo k manjšemu izločanju loja na vašem lasišču. Vsakič, ko si boste umivali lase, si po zadnjem izpiranju lase sperite še z rožmarinovim čajem.

Vsekakor je vredno vsaj poiskusiti, kajne?! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja