Strokovnjaki pravijo, da gre do 70. leta starosti skozi naše črevo do 40 tisoč litrov tekočine in kar 100 ton hrane. Ogromno, kajne? Prav zato je dobro, da našemu črevesju vsaj 1x leto privoščimo temeljito “prečiščevalno kuro”. V kolikor črevesja dolgo časa ne očistimo, se nam lahko hitro pojavijo simptomi kot so zaprtje, večja dovzetnost telesa za alergije, kronična utrujenost, prebavne motnje, debelost, kožne nečistoče in druge morebitne nadležnosti.

V ta namen se priporoča izključno laneno seme (ki ga je pred uživanjem dobro zmleti z mlinčkom za kavo) in kefir.

Zakaj prav kefir in laneno seme (BIO)

Kefir je popoln vir beljakovin z veliko esencialnih aminokislin, mineralov in dragocenih vitaminov B. Pri kerifju je dobro predvsem to, da vsebuje več pomembnih sevov prijaznih bakterijin koristne kvasovke. Ti probiotični organizmi pomagajo pri čiščenju čerevesja, pomagajo uravnotežiti črevesno floro in uničujejo povzročitelje bolezni, kot so E-coli in paraziti. Kefir pomaga obnoviti prebavni sistem, odpravlja vnetne črevesne bolezni in pripomore k izboljšanju imunskega sistema. 

V kolikor kefirju dodamo še laneno seme (BIO), dobimo popolno kombinacijo za naš prebavni sistem. Laneno seme namreč absorbira tekočino in se razširi v prebavnem traktu ter na ta način odstranjuje toksine in pomaga pri prehodu blata skozi prebavni trakt. Laneno seme je tudi bogato z omega 3 maščobnimi kislinami, ki so znane po svojih protivnetnih lastnostih.

Kako izvajamo “prečiščevalno kuro”? 

Za zajtrk na tešče 3 tedne uživamo: 

In še nasvet: Najboljše rezultate boste dosegli, če boste povečali tudi količino dnevnega vnosa tekočine v telo, in sicer na 2 do 3 l vode na dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja