Po nekaj deževnih dneh nas ponovno razvaja toplo sonce, in ker je pred nami podaljšan vikend, ki ga boste mnogi preživeli na morju ali ob kakšnem jezeru, smo vam pripravili nekaj nasvetov kako naravno pozdraviti morebitne sončne opekline.

Aloe vera

Aloe vera nedvomno spada med najboljša naravna sredstva za blaženje opeklin. Vsebuje namreč skupek spojin, ki hranijo in hidrirajo kožo, poleg tega pa deluje protivnetno. Najbolj se priporoča uporabo gela iz aloe vere, ki zanesljivo zmanjšuje rdečino, srbenje in draženje kože. Poleg tega preprečuje luščenje povrhnjice po končanem celjenju sončnih opeklin. Nanesite ga neposredno na opečeno kožo, večkrat na dan.

Med

Ste vedeli, da nam lahko tudi med pomaga pozdraviti sončne opekline? Ima namreč odličen vpliv na kožo in se pogosto uporablja za blaženje posledic opeklin. Odlikuje ga zelo močno protivnetno in antibakterijsko delovanje, ki poskrbi za to, da se opekline hitreje celijo. Med nanesite neposredno na sončno opeklino, še boljše rezultate pa boste dosegli, če mu boste dodali gel iz aloe vere. Nekateri tej mešanici dodajo tudi jogurt. Zmes pustite delovati 20 minut, nato pa jo sperite z vodo. Medu pa lahko dodate tudi zmlete ovsene kosmiče in mleko, ki prav tako učinkovito zdravijo poškodbe kože.

Krompir

Krompir velja za odlično domače sredstvo za zdravljenje opeklin, saj vsebuje veliko vitaminov in mineralov. Surov krompir poleg tega kožo prijetno ohladi. Menda pa pri opeklinah pomagajo tudi obloge iz surovega krompirja, ki ga približno na centimeter debelo položite na opeklino in pustite učinkovati kakšno uro ali dve.

Kumare

Z rezinami obložite opečena mesta. Zaradi bogastva vitaminov A, B in C hitro ublažijo pekoče občutke, primerne pa so za vse vrste kože.

Mandljevo olje

Na prizadeta mesta lahko nanesete dišečo oljno mešanico, ki jo pripravite tako, da mandljevemu olju dodate po eno veliko žlico kamiličnega in sivkinega olja. Z mešanico lahko hujše opekline blažite dvakrat na dan.

Mandjevo olje lahko kupite TUKAJ

Povzeto po: BodiEko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja