Sestavine za cca. 3,7 litrov juhe:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 velika čebula, na drobno zrezana
  • 12 strokov česna, olupljenih in drobno nasekljanih
  • 1,8 litra zelenjavne jušne osnove
  • 1,8 kg buče – olupljena, in narezana na približno 1 centimeter velike koščke
  • 1 žlička soli
  • ½ žličke mletega popra
  • 100 g naribanega parmezana
  • 0,5 dcl Udovega olja 369

Priprava:
V loncu na srednjem ognju zagrejemo olje. Dodamo čebulo in česen, premešamo in zmanjšamo ogenj na minimum. Pokrijemo lonec in pustimo tako 10 minut oziroma dokler ni čebula čisto mehka. Dodamo jušno osnovo in pustimo, da zavreje. Nato damo v lonec koščke buče, sol, poper in pokrijemo s pokrovko, da rahlo vre. Kuhamo približno 45 minut oziroma, da je zelenjava zelo mehka. Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom in ji dodamo parmezan (zajamemo približno ¼ juhe, da jo damo v drugo posodo, kjer jo zmiksamo in postopek ponovimo 4x, da vso juho premiksamo). Če se vam juha zdi pregosta, dodajte malo zelenjavne jušne osnove. Tik preden servirate juho, jo odstavite z ognja ter dodajte Udovo olje 3’6’9 in premešajte. Na ta način boste telesu poleg izjemno okusnega obroka zagotovili še idealno 2:1 razmerje Omega 3, 6 in 9 maščobnih kislin, ki so izjemnega pomena za naše zdravje in dobro počutje. Pa dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.