Cvetoči čaj “Royal Rose”, 10 kos
Cvetoči čaj "Royal Rose", 10 kom - Cha Beli pravi čaj z dodatkom cvetov vrtnice in ognjiča bo v vaši skodelici pričaral čudovit cvet in poskrbel, da bo pitje čaja postalo pravo doživetje.
Pakiranje: 10 komadov Sestavine: beli čaj, cvetovi ognjiča, cvetovi vrtnice. Navodilo za uporabo: 1 čajno kroglico 1-3 minute namakamo v 0,5l vode, ki mora imeti med 75 in 80°C. Serija in rok uporabe: odtisnjena na embalaži.
Pai mu tan pravi čaj Cha, 50g
Pai mu tan pravi čaj 50g - Cha Cenjeni beli čaj iz Kitajske province Fujlan.
Pakiranje: 50g
Čaj ima značilne velike rjavozelene lističe. Napitek je svetlo rumene barve in sladkega okusa, ki se zelo razlikuje od okusa drugih zelenih čajev. Če ga pripravimo z manj čaja, dobimo še vedno prijetno aromatičen napitek, v katerem lahko uživamo tudi zvečer. Navodilo za pripravo čaja: Pripravimo ga tako, da za eno skodelico odmerimo velik ščep čaja, ga prelijemo z le malo ohlajeno vodo ( 90 ° C ) in pustimo v vodi štiri do pet minut.
Kitajci imajo navado, da beli čaj najprej sperejo z vročo vodo - 20 sekund, in ga še enkrat prelijejo, vendar ga tokrat v vodi pustijo tudi do 15 minut. Vredno poskusa!
Yellow sun rumeni čaj, 100g
Yellow sun pravi čaj 100g - Cha Kitajski čaj zlato-rumene barve ter blage, sveže in cvetlične arome.
Pakiranje: 100g
Rumeni čaj prihaja s Kitajske. Fermentirajo oziroma oksidirajo ga dlje kot zelenega in mu s tem odvzamejo “travnato” noto, ki je tako značilna za zelene čaje. Tudi faza sušenja poteka počasneje. Ponavadi vlažne čajne lističe v plasteh zložijo na poseben papir, kjer nato pridobijo naravno, rumeno barvo.
Pripravljen napitek je zlato rumene barve in ima blago, svežo in cvetlično aromo. Nekateri ga po okusu uvrščajo v kategorijo med zelenimi in belimi čaji, drugi spet prisegajo, da je zaradi daljše oksidacije bližji okusu oolong čajev. Navodilo za pripravo čaja: Čaj pripravimo z vodo, ki jo najprej zavremo in nato ohladimo na 70 do 80°C. Na skodelico ( 1,5 – 2 dl ) odmerimo žličko čaja in ga v vodi pustimo približno 3 minute.